“Met twee”

— conversation pieces

Opgelet! Met twee is een conceptuele tentoonstelling!

Opening op donderdag 13 december 2018 om 18u.

Tentoonstelling dagelijks van vrijdag 14 december 2018 tot vrijdag 21 december 2018 van 12 tot 18u.

“Met twee” is een tentoonstelling i.k.v. het jaarlijkse sociaal artistiek festival Liaison Publiek i.s.m. het theatergezelschap Cie Tartaren

OPEK­, Vaartkom 4, Leuven — exporuimte 2de verdieping

 

a. Net als de voorstelling “Alleen” door Cie Tartaren gaat de tentoonstelling “Met twee” uit van het alleen zijn. Niet enkel mensen maar ook kunstwerken kunnen alleen zijn. Wanneer een kunstwerk pas tot stand is gekomen, is het nog omringd door eenzaamheid. Het is nog niet getoond, het heeft nog geen plaats in de wereld gekregen.

b. Wanneer kunstwerken of zelfs gewoon dagdagelijkse objecten, die eerst niets met elkaar te maken hadden, in elkaars nabijheid komen kunnen ze plots, als in een klik, samen worden gezien. Ze vormen dan een duo, ze vertellen samen een nieuw verhaal, een ander verhaal dan ze elk afzonderlijk te bieden hadden. Voor de tentoonstelling “Met twee” vormen kunstwerken en objecten duo’s die met elkaar in gesprek gaan.

c. Het uitzoeken of ‘zien’ van duo’s voor onze tentoonstelling is een groepsgebeuren dat nieuwe verbanden legt of oude banden hersmeed – soms een conflict, of een paradox, soms een harmonieus samenvloeien. Maar steeds met twee.

Tentoonstellingen

Afgelopen tentoonstellingen

2020

2019

2018

2017